Påskgodis och bakning
Här kommer några enkla tips på påskgodis i glada färger.

Smält vitchoklad och bred ut på ett smörpapper i en form. Jag använde en helt vanlig ugnsform. Strö sen på en blandning godis i glada färger.
Ställ chokladen i kylen tills den har stelnat och bryt den sedan i lämpliga bitar. Klart! Bara att hugga inn.
Tant Hannas i påskfärger
150 gram smält smör
3 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 soda
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl potatismjöl
5 dl vetemjöl
Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla i lämplig storlek på en plåt med bakplåtspapper.
Ugnen skall vara på 175 grader i ca 10-15 minuter.
Jag droppade i lite karamellfärg i smeten nu när det är påsktider.

Pasha
En burk kvarg
2 dl vispad grädde
2 dl socker
2dl russin
1 tsk rivet citronskal
2 msk citronsaft
2 dl krossad mandel
Blanda allt i samma bunke. Töm blandningen i ett kaffefilter eller två, låt blandningen rinna av ett dygn.
Jag tömde blandningen i två filter och sedan i ett durkslag och en kopp som vätskan får rinna ut i. Ställ blandningen i kylen i ett dygn.


Färga kokta ägg
Först kokar man ägget. Lägg ägget i ett glas med vatten så att ägget blir täckt. Låt svalna. Knacka ägget för hand med fingrarna eller med en sked, så att det spricker. Gör så över hela ägget. Men var försiktig, för inga bitar får lossna från ägget, utan det skall bara bli en massa sprickor i själva skalet. Töm karamellfärg i glaset och låt stå i några timmar eller ett dygn för bästa resultat. Skala ägget, klart!


